Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 6 november 2017

Politiek café op 20 november in Sneek met Tweede Kamerlid Vera Bergkamp: Zorg zelf kunnen bepalen?!

De afgelopen jaren is de verantwoordelijkheid voor welzijn en zorg voor een groot deel in handen gekomen van de gemeenten. Een grote verantwoordelijkheid. D66 wil dat mensen die ondersteuning of zorg van de gemeente nodig hebben daar zelf meer over te zeggen krijgen. Dat leidt tot meer betrokkenheid en helpt problemen en fouten te voorkomen. Het welzijn of welbevinden van inwoners moet het uitgangspunt van het beleid zijn. En de kansen die de inwoner krijgt om dat te bereiken.

Hoe staat het nu met de decentralisatie? Waar staan de gemeenten en wat moet er nog gebeuren? Doel van de decentralisatie was ondersteuning en zorg dichter bij de mensen te brengen. Is dat geslaagd? Hebben mensen voldoende regie en zeggenschap over hun leven, ook als zij ondersteuning of zorg nodig hebben?

Hierover organiseert D66 Súdwest-Fryslân een politiek café op maandag 20 november met Tweede Kamerlid Vera Bergkamp. U bent van harte uitgenodigd om onder het genot van een soepje en broodjes mee te komen praten en uw mening te delen.

Datum: 20 november

Aanvang: 18.30 (inloop vanaf 18.00)

Locatie: Eetcafé De Walrus in Sneek