Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 januari 2021

Vragen over de krimp van de Sneker markt

Schriftelijke vragen over Sneker weekmarkt

D66 in Súdwest-Fryslân is geschrokken van het bericht dat de Sneker markt de afgelopen tijd sterk is ingekrompen. Daarom hebben we vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De markt is een belangrijk onderdeel van een gezellige en levendige binnenstad. Een markt is aantrekkelijk voor bezoekers van onze gemeente en daarom past een uitgebreide markt in de ambitie die we hebben om een toeristische trekpleister te zijn.

Maar de markt is ook een plek waar inwoners voordelig boodschappen kunnen doen. Het is een ontmoetingsplek. En uit onderzoek is gebleken dat een goede markt ook zorgt voor meer verkoop in de winkels van de binnenstad. Kortom, wij vinden het dan heel belangrijk dat we de markt in Sneek weer kunnen laten groeien.

Marktkooplui geven aan dat het overleg met de gemeente de afgelopen jaren niet goed is gegaan. Zij vinden dat er niet goed naar hen is geluisterd en dat de markt te veel ruimte heeft moeten inleveren aan de horeca. De marktkooplui hebben vaak van plek moeten wisselen en de Coronamaatregelen hebben natuurlijk ook niet geholpen.

Wethouder Dam heeft in een reactie al aangegeven dat hij graag werk wil maken van de Sneker markt. We zijn heel blij dat de wethouder deze uitdaging wil oppakken maar we zijn wel benieuwd naar de manier waarop hij dit gaat doen. We willen graag dat alle spelers worden betrokken en dat er vaart wordt gemaakt. Ook zijn we benieuwd of dit probleem op meer plekken in de gemeente speelt.

Wat ons betreft moet het in een stad als Sneek  mogelijk zijn om ruimte te hebben voor de horeca én voor een leuke en diverse weekmarkt. We willen dat alle betrokkenen zo snel mogelijk met elkaar om tafel gaan om te zorgen voor een  ambitieuze toekomst voor de Sneker markt.

https://www.grootsneek.nl/grootsneek/politiek/schriftelijke-vragen-over-sneker-weekmarkt

https://www.omropfryslan.nl/nijs/1024048-d66-stelt-skriftlike-fragen-oer-faaistean-snitser-merk