Steun ons en help Nederland vooruit

Mirjam Bakker

Fractievoorzitter D66 (SWF)

53 jaar

Sneek

Mijn naam is Mirjam Bakker. Ik woon in Sneek, waar ik geboren en getogen ben. Getrouwd met Frans en moeder van 2 zoons van 21 en 18 jaar.

Een grote drijfveer in de politiek is wat mij betreft gestoeld op een van onze 5 D66-richtingwijzers: vertrouw op de eigen kracht van mensen. In onze gemeente is opmerkelijk veel energie aanwezig. Inwoners van dorpen, wijken en steden organiseren, regelen en denken mee op allerlei gebied. Van cultuur tot duurzaamheid, van inrichting beleeftuin tot herinrichting binnenstad, van bezuinigingsdialoog tot clusteragenda. Deze kracht, vindingrijkheid en creativiteit moeten we vasthouden, blijven benutten en stimuleren.

Onderwijs, cultuur en sport zijn belangrijk om deze eigen kracht te vergroten omdat ze garant staan voor ontplooiing, creativiteit, zelfvertrouwen, verbinding en natuurlijk plezier. Daarom is het van het grootste belang dat er geen barrières zijn om naar school te gaan, deze af te maken, muzieklessen te volgen of je favoriete sport te beoefenen. Hier kan en moet de gemeente een belangrijke rol in spelen en ik wil er voor zorgen dat zij dat ook doet.

Te bereiken via 0634029553

Meer van Mirjam Bakker